Theaterschoolfestival
19 - 24 juni Amsterdam

Vrijdag 22 juni – van hiphop via SNDO naar Colin Benders


Welkom op dag 4 van ITS 2018! Wat is er vandaag te zien en te doen?

De dag start lekker rustig op met een nieuwe aflevering van Portraits, deze keer met vierdejaars regie uit Amsterdam Koen van Etten, Annet Jarevskij en Stephen Liebman. Loop even langs tussen 12:00 en 13:45 uur in het Frascati café om er live bij te zijn, of luister de aflevering terug op de Portraits pagina. De eerste twee afleveringen staan inmiddels online!

In de middag kan je naar Paradijsvertraging, de klassikale mime-voorstelling geregisseerd door Ko van den Bosch. Ze verkochten vorige week het Veem theater uit, en ze zijn hard op weg om ook de Brakke Grond te vullen. Very promising!

Herkenbare worstelingen

Daarna staat afstuderend regisseur Boris Kip van de Toneelacademie Maastricht met Waakvrees in Frascati 4. Vier onbekenden komen elkaar tegen op een perron. Ze proberen contact met elkaar te zoeken maar hun gesprekken haperen, stagneren. Uiteindelijk zorgt contact alleen voor chaos.
Ze proberen definitie te geven aan wat liefde kan zijn, schamen zich voor zichzelf en komen erachter dat ze allemaal hetzelfde verlangen hebben. Herkenbare worstelingen voor bijna iedereen, vandaag in Frascati 4 om 16:00 en 21:00 uur.

Om 19:00 uur komen artistiek leider van Maas theater Moniek Merkx en scenografe Sanne Danz langs in het Atelier van een scenograaf. Twee interessante vakdames, mis ze niet!

Muziekliefhebbers komen wel aan hun trekken vandaag. Met de hiphopvoorstelling Fox Populi van collectief Die Hele Ding, de choreografie Skipping op muziek van Siriusmo van SNDO’er Andreas Hannes en een gesprek met Colin Benders over zijn nieuwe project Electro Symphonic Orchestra (in samenwerking met het Holland Festival, meld je aan!) is het een muzikaal dagje. We sluiten af met een heerlijke hiphop-afterparty van Fox Populi in het Frascati café!

Het blokkenschema van vandaag vind je hier.

Foto boven: Fox Populi, credits Miriam Guttman, foto midden: Paradijsvertraging, credits Janiek Bouwman, onder: teaser The City, Andreas Hannes (SNDO)