Theaterschoolfestival
Amsterdam

WHAT’S IN MY EYE – Lieke van der Vegt


di 6 okt Theater Kikker Utrecht

WHAT’S IN MY EYE – Lieke van der Vegt Toneelacademie Maastricht Performance 

In Lieke’s nieuwe solowerk WHAT’S IN MY EYE? geeft ze haar eigen ogen aan het publiek. Een blikuitwisseling, een toenadering tot de ander. Samen verglijden we naar een nieuwe wereld waarin de oude, analoge toverkunst opnieuw wordt uitgevonden. We verdwijnen en verschijnen in één oogopslag. Droombeelden mengen zich met de realiteit. We raken verwikkeld in de mystieke werelden achter onze ogen. Maar hoe kleuren we ze in?

concept Lieke van der Vegt uitvoering Anne en/of Lieke van der Vegt begeleiding Lieke Benders techniek Luc van der Vegt dank aan Peter Missotten, Laila Claessen, Thijs van Vuure, Frank Spijkerman, Jean-Paul Caelen, Marc Zwietink en Jo van Laar. Afstudeervoorstelling WHAT’S IN MY EYE? wordt geproduceerd door Hoge Fronten, in coproductie met VIA ZUID.

Over Lieke

Lieke van der Vegt (1997) is in 2020 afgestudeerd als performer aan de Toneelacademie in Maastricht.

Lieke: “Als beginnend performancekunstenaar en theatermaker zou ik mezelf de tovenares van de verbeelding willen noemen. Ik balanceer graag op de grenzen van ervaringstheater en beeldende kunst, tussen theatraal en museaal in. Mijn werk ontstaat vanuit een speelse verwondering en nieuwgierigheid naar de wereld. Met de slimheid en muzikaliteit van vorm, ritme en licht, transformeer ik een ruimte tot een betekenisvolle beleving. Ik werk vanuit een gevoel van verlangen om de toeschouwer een virtuoze ervaring mee te geven en zoek naar een vertaling van onze authentieke, onversneden binnenwerelden. De ‘magie’ die daar schuilt, heb ik altijd al willen vangen.”