Theaterschoolfestival
Amsterdam

UKIYO – Susie Verstappen


Deze tentoonstelling is vanwege coronamaatregelen helaas geannuleerd:
27 t/m 31 oktober Vlaams Cultuur de Brakke Grond

UKIYO (expositie) – Susie Verstappen – Toneelacademie Maastricht Performance   

In wereld waarin alles mogelijk is,
los van oorzaak en gevolg.
Niets groot genoeg is.
Bombastisch, gracieus
of op wolken vliegend.
De teloorgang,
alles kan.
Waar water in wijn veranderd
en Morpheus ons reikhalzend toelacht.

In een verhaal over herinneringen,
wanneer ze van jou zijn of van iemand anders.
Wanneer ze écht en pijnlijk zijn
of schijn en vol dromen.
Waarin dromen overlappen in verlangens
en verlangens langzaam worden overspoeld door angsten.
De angst om verlaten te worden
en je alleen overblijft met je dromen,
en een vervaagde herinnering daaraan.
Wat zijn je dromen dan nog waard?

(Vooral nu)
Veel meer dan we zelf denken.

UKIYO is een mixed media expositie, over dromerige genieting en de soms harde realiteit die samen hand in hand gaan. Wat schuilt er achter de oppervlakte, in onze gedachte, onze verlangens, in onze dromen?
Een reis door de verschillende aspecten van de droom, in de breedste zin van het woord, van zowel de maker als verschillende individuen.
Een expositie over herinneringen, in hoeverre we daarop kunnen vertrouwen en de waarheid van het verleden, die vluchtig en ongrijpbaar is en daardoor moeilijk valt te definiëren.

van en door Susie Verstappen begeleiding Leen Voet, Kasper Andreasen & Luc Derycke website i.s.m. Nathan van der Heijden
met speciale dank aan Tim Ewalts voor het brainstormen en camerawerk, Pascaline Van den Hooff voor het mee willen spelen en fijne energie, Liselotte van Daele voor de technische ondersteuning en alle gesprekken, Kees Verstappen voor het meedenken en de hulp, Mia Verstappen voor het altijd daar zijn, Tim van Niel voor het willen staan als model, Henk Havens voor zijn geloof & Nathan van der Heijden voor de eeuwige steun en toeverlaat, het geduld en je liefde.

www.suusverstappen.wixsite.com

Over Susie

Susie Verstappen (Berkel-Enschot, 1994) is een mixed media kunstenares en UKIYO is één van haar afstudeerprojecten voor de Toneelacademie Maastricht, waar ze in het schooljaar 2019-2020 is afgestudeerd als Performer. Naast haar studie aan de Toneelacademie is ze 1,5 jaar op uitwisseling geweest en heeft ze Installatiekunst en Grafiek gestudeerd aan KASK in Gent, waar de eerste werken zijn ontstaan voor de expositie UKIYO.

“Ik probeer het leven meer kleur te geven door de mogelijkheden van de dingen te zien en die in een andere dimensie te plaatsen door me te focussen op hetgeen achter het zichtbare, de vergeten plekken of blinde vlekken toonbaar te maken, om de onopvallende details in shiny geel daglicht te zetten.
…Als ik een schelp tegen mijn oor aanhoud hoor ik het ruisen van de zee en dat doet mij herinneren aan de belofte aan mezelf nooit mijn kinderlijke fantasieën te verloochenen.”