Theaterschoolfestival
Amsterdam

Uitgezoomd – HKU Writing for Performance


vr 30 okt Theater Bellevue Amsterdam

UITGEZOOMD – Sem Anne van Dijk, Hanna Fleer, Daniël Klunder, Loïs Luca – HKU Writing for Performance 

Vier schrijvers van de HKU opleiding Writing for Performance delen hun afstudeerteksten. In een tijd van Zoom-vermoeidheid, anderhalve-meter-meetings en halflege theaters, is het aan deze nieuwe generatie schrijvers om de kop boven het maaiveld te steken. Maak kennis met de makers van de toekomst. Op hun eigen en unieke manier nodigen ze je uit om je mee te laten voeren in nieuwe werelden. Van het posthumanisme, tot historisch muziektheater en van een duik in de familiegeschiedenis, tot een poging om intimiteit te vinden. Een welkome afwisseling van het alledaagse leven. Maar dan zonder beeldscherm ertussen.

Daniël Klunder

Daniël Klunder is een hopeloze romanticus die zijn liefdesleven het liefst op papier verwerkt. Schrijven is zijn manier van z’n gedachten ordenen en verwerken. Zijn teksten zijn dan ook vaak autobiografisch en lezen als oprecht en persoonlijk. Hij laat zich inspireren door thema’s als identiteit, intimiteit en seks. De personages in zijn werk zijn constant aan het reflecteren en psychologiseren. Met een flinke portie ironie probeert hij al zoekend antwoorden te vinden op zijn levensvragen.

Hanna Fleer

De taal die Hanna Fleer gebruikt is schoon en helder. Er wordt niets te veel of te weinig geschreven. Dit komt niet alleen omdat ze dyslectisch is, maar omdat ze vindt dat minder woorden meer zeggen. Ze schrijft licht absurdistische werelden waarin de kleinste gebeurtenis kan leiden tot grote catharsissen. Ze schrijf humoristische en toegankelijke teksten. Sinds een paar jaar heeft ze haar waarheid mogen vinden in het posthumanisme. Dit is dan ook onontkoombaar het thema waar ze over schrijf.

Loïs Luca

Loïs Luca kijkt het liefst om zich heen, op zoek naar verhalen die op straat liggen. In elk detail kan een wereld schuilen die groter is dan haar eigen fantasie. Via proza, poëzie, theater en scenario laat ze ongewone perspectieven tot leven komen. Van vleermuis tot straatsteen en molecuul tot buurvrouw, elke dag zet ze een andere bril op. Welk verhaal hebben zij haar te vertellen?

Sem Anne van Dijk

Sem Anne van Dijk is ooit in de wieg gelegd voor het schrijven van muziektheater. Zo schreef hij voor zijn afstuderen het muziekdrama Anna an Sich. De trotse Haarlemmer is daarbij ook niet vies van familiedrama en koestert een grote liefde voor het sociale construct ruzie. Tijdens zijn studie liep Sem Anne stage bij Het Nationale Theater en Toneelgroep Het Volk. Zijn teksten omschrijft hij het liefst als eigentijds en een opgewonden combinatie tussen de slappe lach en de onafwendbare traan. De mens is nietig, zo lezen we in zijn werk, maar doet desondanks ontzettend haar best.