Theaterschoolfestival
Amsterdam

Thank You – Olivier Herter


wo 28 okt Stadstheater Arnhem

THANK YOU – Olivier Herter Toneelacademie Maastricht Acteur 

THANK YOU is een performance die aanvoelt als een open laboratorium. De tijd en de herinnering, wordt door middel van taal en geluid vertraagd en versneld, herhaald en geplagieerd, vervormd en opnieuw geschapen. Het origineel verwordt steeds meer tot een vervormde herinnering, een kopie of een nieuw origineel. Via industriële noise, dagboekfragmenten en veel tape blijven de spelers op zoek gaan naar het punt waarop de taal en het geluid uit elkaar lijken te vallen, om ze met tape en plakband bijeen te houden.

concept & spel Boris de Klerk en Olivier M. Herter foto Wieke van Rosmalen in samenwerking met Subbacultcha en Apollo Fonds met dank aan Robert Lalkens, Rob Ligthert en Anthony van Gog.

Over Olivier

Olivier M. Herter (1995) is in 2020 afgestudeerd aan de Toneelacademie Maastricht. Zijn geschreven en gesproken werk kenmerkt zich als een lyrisch-filosofisch onderzoek naar de taal, naar spreken en schrijven, naar de rol van de spreker en de toehoorder, en de speler en de toeschouwer. Dit onderzoek resulteert in meerlagige en veelvormige taalcomposities, waarin de taal op zoek gaat naar hernieuwde betekenissen, klanken en interpretaties.

Samen met Boris de Klerk (1998) vormt Olivier een makers-duo. In hun gedeeld makerschap staat de ontmoeting en botsing tussen hun beide disciplines centraal. Waar de taal bij Olivier zich probeert te ontdoen van betekenis om slechts nog klank te zijn, zijn de abstracte geluidscomposities van Boris juist op zoek naar de mogelijkheid om meer dan enkel klank te zijn, betekenis te krijgen. De kreupele helpt de blinde. In hun werk proberen zij de daadwerkelijkheid van de theatrale ruimte te benadrukken, waarin de performer altijd in dienst staat van het werk. Olivier en Boris ontmoetten elkaar op de Toneelacademie Maastricht en maakten in 2020 samen THANK YOU in residentie bij Subbacultcha.