Theaterschoolfestival
Amsterdam

SHELTER (installatie) – Arinth Foekema


Deze tentoonstelling is vanwege coronamaatregelen helaas geannuleerd:
27 t/m 31 oktober Vlaams Cultuur de Brakke Grond


SHELTER (installatie) – Arinth Foekema – Toneelacademie Maastricht Scenografie

In de installatie SHELTER staat de innerlijke reflectie van de mens centraal. Geïnspireerd door de onzichtbare bubbel die mensen om zich heen dragen als bescherming tegen de buitenwereld, maakt deze installatie deze onzichtbare reflectie zichtbaar. Met natuurlijke suiker creëerde afstudeerder Arinth Foekema een bubbel die langzaam afgebroken wordt. Het proces en de gevolgen van dit afbreken is in de vorm van film en fotografie te zien in de installatie SHELTER.

concept Arinth Foekema Film: Arinth Foekema fotografie Arinth Foekema begeleidende docenten Anna Luyten & Anne Habermann

Over Arinth

Arinth Foekema is afgestudeerd aan de opleiding scenografie Toneelacademie, Maastricht). Nadat zij eerder afstudeerde als mediavormgever, besloot ze deze vormgeving te combineren met haar andere grote liefde: theater. Met enthousiasme en inspiratie uit de wereld om haar heen werkt Arinth vooral intuïtief. Ze speelt graag met formaat en materiaal en creëert heldere, architectonische vormen. Arinth heeft aan een half woord genoeg en communiceert liever door middel van beelden. Haar kracht ligt in haar kunnen. Zo haalt zij plezier uit handgemaakte maquettes, maar heeft ze ook kennis van digitale ontwerpprogramma’s zoals photoshop en indesign. Doordat ze leergierig is zal ze altijd proberen haar kennis en ervaring uit te breiden en is geen enkele uitdaging te groot.

www.arinth.com