Theaterschoolfestival
Amsterdam

RESTED APPEARANCES – Guido Hoek


vr 9 okt Theater Ins Blau Leiden
RESTED APPEARANCES – Guido Hoek ArtEZ Muziektheater 

Tijdens de stilte van de lockdown en de onwaarschijnlijkheid van het maken van een afstudeervoorstelling waar daadwerkelijk publiek bij kon zijn, is Guido Hoek thuis begonnen met het opnemen van zijn eigen album. Ruim tien jaar aan tekstmateriaal en improvisaties op ontelbare muziekinstrumenten zijn voor dit album bijeengebracht. Dit hybride miniconcert vormt het eindresultaat van dit project en laat het publiek zowel muzikaal als visueel kennismaken met een nieuwe vorm van muziektheater.

Het verzamelproject resulteerde in een thematisch tweeluik; enerzijds het individu, anderzijds de groep, die in dit muzikale experiment verbonden worden maar ook recht tegenover elkaar worden gezet. Guido Hoek verkent de botsing tussen deze twee begrippen en de wrijving die daarbij komt kijken: hoe verenig je het brandende verlangen naar verbinding met het belang van autonomie? Hoe stel je je solidair op zonder iets van je zelfredzaamheid of onafhankelijkheid in te leveren?

van en door Guido Hoek artistieke en uitvoerende begeleiding Carina Molier muzikale en thematische begeleiding Richard Van Der Hart

Over Guido

Guido Hoek (1995) is zanger, performer, acteur, beeldend maker en muzikant. Hij houdt zich bezig met het vertellen van een muzikaal verhaal door verschillende media met elkaar te combineren. Kenmerkend aan zijn werk is het gebruik van oude apparaten en voorwerpen die op zichzelf al een verhaal vertellen, zoals radio’s, stoffige Luxaflex of de beeldbuis-tv’s. Muzikaal laat Guido zich door alles laten inspireren maar hij put het meest uit de genres rock, glam-rock, prog-rock, funk, hiphop, trap. Schoonheid vinden of maken in de onafgemaakte ravage van de mens, dat is zijn doel als muziektheater performer.