Theaterschoolfestival
Amsterdam

PEER GYNT (SPEELT DAVID WESTERA) – Koen van Seuren en David Westera


vr 2 okt Theater de Meervaart Amsterdam
PEER GYNT (SPEELT DAVID WESTERA) – Koen van Seuren en David Westera – Toneelacademie Maastricht Regie en Performance

Bestaat een leugenaar?

De fantasie is misschien wel het mooiste geschenk dat de evolutie ons, de mens, gegeven heeft. We kunnen het zo gek niet bedenken. Maar ons vermogen tot verzinnen stelt ons ook in staat te liegen; om verzinsels als waarheden te verkondigen, of om de waarheid in ons voordeel om te buigen. Liegen is misschien wel het sterkste wapen van ons individuele egoïsme: de waarheid is in onze maatschappij zo’n verheven idee, het meest waardevolle goed, en toch blijken we in staat haar verwerpen als vervangbare batterijen.

concept en tekst David Westera (spel) en Koen van Seuren (regie) schrijfcoaching Joachim Robbrecht lichtontwerp Bogi Bakker

Over Koen en David

David Westera en Koen van Seuren studeren dit jaar allebei af aan de Toneelacademie Maastricht. Voor hun afstudeervoorstelling vonden ze inspiratie in Henrik Ibsen’s Peer Gynt, een verhaal over verzinsels, fantasie en losgeslagen ambitie. Ben je jezelf je als je voortdurend liegt over wie je bent, en je leven bij elkaar verzint? Wat betekent dat, je ‘ware aard’, en wat is een identiteit waard als je kan liegen over wie je bent? Wat is ‘jezelf zijn’ überhaupt?