Theaterschoolfestival
Amsterdam

MAD VOICES – Sanne Bokkers


vr 2 okt Theater de Meervaart Amsterdam
MAD VOICES – Sanne Bokkers ATD Mime 

Fonkelend van woede staan ze voor je,
Vijf woeste mimers en muzikanten.

Al tierend en razend brullen wij in
MAD VOICES een concert bij elkaar.
Wij maken de kracht van boosheid voelbaar.
Welkom in onze Women Cave!

Women have been trained to think that we are over reacting, or that we’re being too sensitive or unreasonable. We try to make sense out of nonsense and we swallow the furious feelings. That fury sits deep inside as we practice our smiles and try to be pleasant. Because apparently women aren’t supposed to get angry.” – Tracee Ellis Ross

Al eeuwen kladden we piemels op deuren.
Nu laten de vulva’s van zich horen!

concept/idee Sanne Bokkers spel & muziek Moriah Dekker, Maja Grzeczka, Judith Rijsenbrij, Līva Dumpe en Sanne Bokkers sounddesign Judith Rijsenbrij productie Raïssa Pater techniek Anique van Laar, Michiel Schnelle scènefoto’s Suzie Hagens posterfoto Janne Igbuwe met dank aan Marie Groothof, Floor Houwink ten Cate, Bodine Sutorius, Stella van Leeuwen, Loes van der Pligt, Loïs Maat, Paula Braas, Zita de Vos, Mimeopleiding, interfacultair fonds.

Sanne Bokkers

In MAD VOICES heeft iedereen meerdere functies. Sanne is bedenker en regisseur van de voorstelling, ze speelt ook mee en maakt muziek. Sanne studeerde dit jaar (2020) af van de Mimeopleiding en heeft daarvoor ook al de opleiding Docent Theater in Arnhem afgerond. In haar vierde jaar van de Mimeopleiding combineerde ze haar passie voor zingen en muziek met spel en regie. Haar voorstellingen zijn brutaal en rauw in dramaturgie, omdat ze monteert vanuit muzikaliteit in plaats van logica. Ze wil poëzie op het toneel, een schilderende dirigent zijn. Ze houdt ervan te spelen met verveling en schrik, lawaai en niksigheid, donker en licht. MAD VOICES was een eerste samenwerking met professionele muzikanten en dat smaakt naar meer. In de herfst van 2020 gaat Sanne bij Studio Jakop Ahlbom i.s.m. Golden Palace een nieuw muzikaal onderzoek aan.

Moriah Dekker

Moriah is speler en muzikant in de MAD VOICES. Moriah studeerde dit jaar af van de Mimeopleiding (2020). Moriah is een slimme, sensitieve speler met een groot inlevingsvermogen. In MAD VOICES weet ze haar gevoel voor muzikaliteit en precisie goed te combineren met haar liefde voor rauw en brutaal spel. Ze luistert trouw naar wat zich aandient in het moment, waardoor er bij haar een trillende energie ontstaat, die haar ontzettend spannend maakt om naar te kijken.
In de voorstelling speelt Moriah accordeon en zingt de hoge noten.

Maja Grzeczka

Ook Maja studeerde dit jaar af van de Mimeopleiding (2020). Maja komt uit Polen, waar ze aan de ‘Poznan School of Social Sciences’ een bachelor ‘Dance and Body studies’ heeft gedaan. Ze specialiseerde zich in ‘Composition and Dance techniques’, waarna ze naar Amsterdam verhuisde om verder te studeren. Op de vloer brengt Maja een oerkracht met zich mee die haar spel heel gevaarlijk maakt. Haar bewegingen zijn schaamteloos, sierlijk en bruut tegelijkertijd. In ‘MAD VOICES’ is zij een woedende motor die de hele voorstelling vooruit stuwt. Maja zingt en zorgt voor verschillende ritmes binnen de voorstelling.

Judith Rijsenbrij

Judith studeerde dit jaar af van het conservatorium (2020) en is het muzikale brein van de voorstelling. Ze verzorgt de soundscapes, zingt, speelt piano en basgitaar. Judith heeft een grote invloed op de sfeer van elke scène door haar rauwe soundscapes en industriële beats. Ze schreef verschillende krachtige nummers voor de voorstelling waarin genoeg ruimte blijft voor spel of improvisatie. In MAD VOICES staat Judith zelf ook op de vloer, ze heeft een bijzonder energieke theatrale aanwezigheid en een goed gevoel voor timing.

Līva Dumpe

Līva deed dit jaar een muzikale uitwisseling met USC Thornton School of Music in Los Angelos en zal later dit jaar (2020) afstuderen van het conservatorium in Amsterdam. Līva komt uit Letland, ze brengt een bijzonder gevoel voor poëzie en taal met zich mee. Op de vloer is ze eerlijk en schoon in haar spel. Met haar virtuoze stem kan ze alle kanten op. Ze schakelt moeiteloos van warm en gevoelig naar grauw, komisch en duister. Ook in haar pianospel is Līva bijzonder expressief en voelt ze nauw aan wat een scène nodig heeft.

Raïssa Pater

Raïssa Pater is afgelopen juli (2020) afgestudeerd als creative producer aan de Academie voor Theater en Dans. Raïssa werkt graag samen met mensen die nieuwe samenwerkingen willen creëren tussen mens, kunst en het milieu. Als creatieve producer is zij graag diep betrokken bij het creatieve proces om zo tot een gezamenlijk einddoel te komen.