Theaterschoolfestival
Amsterdam

LUST FOR LIFE, REPEAT AND FADE – Charles Pas


vr 30 okt Frascati Amsterdam

LUST FOR LIFE, REPEAT AND FADE – Charles Pas – ATD Mime 

Twee mannen in een schijnbaar eindeloze wereld zijn op zoek naar houvast. In een continue beweging proberen ze de ander vast te houden en nabijheid af te dwingen. Een poging om jezelf in de ander kwijt te raken om jezelf niet meer te hoeven zijn. Maar wat als dat niet lukt en je alleen overblijft. Hoe ga je om met dat gemis. Hoe ga je om met de confrontatie dat je alleen bent en de nu haast tastbare leegte.

Geïnspireerd door zijn voorliefde voor existentialisme, de documentaire ‘Ne Me Quitte Pas’ en persoonlijke anekdotes maakte Charles Pas in samenwerking met Hidde Aans Verkade en Oscar Jan Hoogland een rauwe, fysieke tour de force.

concept en spel Charles Pas en Hidde Aans-Verkade muziek Oscar Jan Hoogland begeleiding Fabian Santarciel de la Quintana lichtontwerp Jasper Kayser, technisch advies Berend van Leer Outside Eye Loes van der Pligt

Over Charles

Charles Pas: “Ik omschrijf mezelf als performance theatermaker en spelende maker. Ik werk vanuit het lichaam als een virtuoze kracht die elke betekenis kan aannemen. Als performer vind ik mijn kracht in fysieke grenzeloosheid en wil ik een lichaam zijn dat alles kan zijn en doen. Beweging is voor mij de meest directe vorm van communicatie: Het is een manier om je publiek rechtstreeks op hun ervaring en gevoel op dat moment aan te spreken. Beweging liegt niet. Ik wil – net zoals op een goed feest – via beweging een gezamenlijke ervaring creëren. Mijn werk richt zich op het slaan van de brug tussen ritueel en performance. Het ritueel is de meest menselijke manier om te verbinden en om zingeving te brengen. Performance kan de functie van het ritueel nieuw leven in blazen. Mijn werk bestaat uit een reeks rauwe reflecties op onze huidige rol in de wereld en wordt getint door eenvoud, melancholie en humor. Diep van binnen ben ik bang zinloosheid te vinden, het maken van performatieve rituelen zijn mijn ultieme pogingen om zin te geven. Daarom onderzoek ik in mijn werk de nieuwe functies die rituelen in onze samenleving kunnen hebben.”