Theaterschoolfestival
Amsterdam

La Dernière


  • Frascati 1

    -

    La Dernière, Klassikaal Acteeropleiding, Hogeschool voor de Kunsten Utrecht - vrijdag 21 juni

  • Frascati 1

    -

    La Dernière, Klassikaal Acteeropleiding, Hogeschool voor de Kunsten Utrecht - vrijdag 21 juni

La Dernière is een voorstelling waarin een nieuw landschap zichtbaar wordt. Vijf jonge actrices studeren af en zeggen hun school voor de laatste keer vaarwel. Het belooft een feest van vreugde, boosheid, hoop en afscheid te worden. Over de moeilijkheid om positie in te nemen. Om een bloem te zijn. Met hoepelrokken, wormen, vliegen, hoge verwachtingen en een glooiende horizon.

Louis Janssens en Ferre Marnef (Desnor) werken samen met de vierdejaars acteurs aan hun laatste afstudeervoorstelling. Ze zullen intens samenwerken, in de hoop te ontdekken wat ze echt nog willen zeggen. In de hoop een plek te vinden waar iedereen kan worden wat ze willen.

Ferre Marnef en Louis Janssens maken sinds 2012 samen voorstellingen. Ze werken vooral in Gent en Antwerpen, en maakten samen o.a. #BOS en Galileo. Daarnaast hebben ze ook een meer solistisch-parcours en zijn ze ook te zien in projecten van anderen. Momenteel bereiden ze hun nieuwe voorstelling Toverberg voor, die in september in première gaat.

Credits

Regie Louis Janssens en Ferre Marnef
Spel Luca Bryssinck, Yara Piekema, Quiah Shilue, Rosa Weekers en Evelien Wieringa
Productie Iris Jansen
Techniek Elisabeth Kaldeway

Na afloop van de middagvoorstelling vindt in het kader van de Scenografie EXPO een gesprek plaats in het decor over de vormgeving van La Dernière.