Theaterschoolfestival
Amsterdam

ITS Aftertalk


  • Frascati 4

    -

Elke avond om 23:00 uur in Theatercafé de Richel: ITS Aftertalk.

Een late night talkshow met de afstuderende makers, acteurs en vormgevers van ITS 2019. Iedere avond gaan zij onder het genot van een biertje met elkaar in gesprek. Bijgestaan door externe gasten bespreken zij de voorstellingen die ze getoond en gezien hebben en spreken ze over wat hen beweegt, bezighoudt, verbindt en verdeelt. Als rode draad door het programma wordt in de ITS Aftertalk samen met het publiek gezocht naar de dramaturgie van de Lichting 2019!

Woensdag 19 juni: Repertoire

Hoe wordt in de voorstellingen op het ITS Festival 2019 omgegaan met tekst? Hoe behandelen de ITS studenten klassieke teksten en moderne toneelschrijvers – of nemen zij juist afstand van taal?

Donderdag 20 juni: Representatie in het theater – identiteit

Welke vragen stellen de ITS studenten zichzelf over identiteit en hoe die vertegenwoordigd wordt op de vloer? Welke antwoorden presenteren zij?

Vrijdag 21 juni: Representatie in het theater – engagement

Hoe tonen de ITS studenten zich betrokken bij maatschappelijke en artistieke kwesties? Welke verhoudingen tonen zij tussen individuele verantwoordelijkheid en sociaal bewustzijn?

Zaterdag 22 juni: Meerstemmigheid

Welke uiteenlopende middelen gebruiken de ITS studenten om hun stem te laten horen? Hoe combineren zij makerschap, auteurschap en aanwezigheid als performer? Het veelzijdige thema meerstemmigheid is gekozen in navolging van de uiteenlopende Eigen Werk Marathon van zaterdag 22 juni op het ITS Festival.

Zondag 23 juni: Afgestudeerd – en nu?

Hoe staan de ITS studenten tegenover hun eigen afstuderen? Welke werkvormen hebben zij gekozen en hoe denken zij daarover na? Welke toekomst gaan ze tegemoet?

Maandag 24 juni: Vorm(geving)

Welke ruimtelijke ontwerpen komen we tegen op het ITS Festival 2019? Welke rol heeft scenografie in het werk van afstuderende theatermakers en welke positie heeft de scenograaf? Hoe geeft het lichaam vorm aan de ruimte?

Ben je student en wil je graag meepraten in het panel van de ITS Aftertalk? Neem dan contact op met Jasper Hupkens.

Foto: ITS 2018, copyright Bart Grietens