Theaterschoolfestival
Amsterdam

ISOLATIE – Kim Rombouts


Vanwege logistieke en productionele redenen wordt dit werk helaas niet getoond tijdens ITS 2020 ON TOUR

ISOLATIE (expositie) – Kim Rombouts HKU Theatervormgeving

Dit is een beeldend onderzoek waar de isolatie en verstilling in de stad centraal staat. Het is begonnen bij de fascinatie naar de hoeveelheid mensen die op een relatief klein oppervlak dicht op elkaar kunnen leven en toch anoniem zijn. Wie wonen achter die deuren en ramen? Ik werd nieuwsgierig. In de snelheid van de stad ben ik gaan stil staan en gaan inzoomen.
Tijdens ITS 2020 ON TOUR toont Kim meerdere autonome werken. Vanuit beeld neem ik je mee in mijn onderzoek.

 

Over Kim

Kim Rombouts (1994) is scenograaf. Juli 2020 behaalde zij haar diploma Theatre Design aan de Hogeschool voor de kunsten te Utrecht.
De complexiteit van de wereld om haar heen vormt inspiratie en is het uitgangspunt van haar werk. Daarbij stelt ze zichzelf intuïtief vragen zoals ‘Wat gebeurt er achter de façade van een flatgebouw?’ en ‘Zijn de mensen zich bewust van hun omgeving?’. Dit soort vragen leidt dan tot het vastgrijpen en niet meer loslaten van het onderwerp. Vanuit materiaal zoals staal en schuimrubber, eigen ervaringen en gesprekken met de ander speelt ze secuur en onvermoeibaar met vorm en beeld. Uiteindelijk leidt dit tot ruimtelijke ervaringen, toneelbeelden, autonoom werk en installaties, waarbij ze zich niet laat beperken door de schaal van een theaterzaal.