Theaterschoolfestival
Amsterdam

IK HOOP OP ZEGEN OF: EEN ENDGAME VAN DE ZEE IN ÉÉN BEDRIJF – Collectief Blauwdruk


di 27 okt Frascati Amsterdam

K HOOP OP ZEGEN OF: EEN ENDGAME VAN DE ZEE IN ÉÉN BEDRIJF – Collectief Blauwdruk ArtEZ Acteur 

IK HOOP OP ZEGEN gaat over de mens die zich niet langer aanpast aan de wereld, maar die wereld trots naar zijn hand zet. Maar verbindt die trots of verblindt het ons? En wat doet die beheers-drang met ons milieu? Met Vondels Gijsbrecht als inspiratiebron, biedt deze voorstelling een barok-futuristisch toekomstbeeld over het naderende water, dat ons allemaal dreigt te verslinden.

‘Collectief Blauwdruk maakt van de drijf-invoorstelling Ik hoop op zegen een theaterfeestje dat niet alleen licht en lollig is’ ★★★★ De Volkskrant

concept, tekst en spel Romijn Scholten, Tijn Panis en Bram Walter eindregie Matthijs IJgosse met dank aan Frances Sanders, Florian Hellwig, Bernadette Linssen, Trudy Hommel, Paul Panis en Dorine Cremers

 

Over BLAUWDRUK

BLAUWDRUK bestaat uit Tijn Panis, Romijn Scholten en Bram Walter, in 2020 afgestudeerd aan de ArtEZ Toneelschool. Al tijdens schoolprojecten vonden wij elkaar in een gedeelde interesse voor taal en repertoire, maar vooral in het bewerken van dat materiaal op basis van onze eigen fascinaties. We werken vaak op basis van menselijke neigingen: van gedrag-ondanks-zichzelf en de invloed van dat gedrag op de wereld om ons heen. Ik Hoop Op Zegen maken we in coproductie met het Boslab Theaterfestival Amsterdam en met ondersteuning van de Balkonscèneregeling van het Fonds Podiumkunsten.

Tijn Panis (Rotterdam, 1995) studeerde voor de toneelschool aan de MBO Theaterschool in Rotterdam. Hier ontwikkelde hij een grote passie voor collectief theatermaken, waar hij dit jaar ook zijn scriptie over schreef. De afgelopen jaren speelde hij o.a. bij Maas TD, Matzer Theaterproducties en aankomende zomer bij Festival Karavaan.

Romijn Scholten (Amsterdam, 1997) heeft tijdens zijn opleiding een liefde ontwikkeld voor taal en het schrijven van theaterteksten. Afgelopen seizoen speelde hij mee in de Toneelschuurs succesvoorstelling Weg met Eddy Bellegueule, die in de reprise dit najaar o.a. speelt op het Theaterfestival.

Bram Walter (Oosterhout, 1994) studeerde voor de toneelschool theaterwetenschap en kunstgeschiedenis aan de UvA. Als speler en maker was hij o.a. werkzaam bij DOX en De Nationale Opera. Gedurende de toneelschool ontwikkelde hij een grote voorliefde voor het collectieve werken.
Deze productie is mede tot stand gekomen door een bijdrage van de Balkonscènes-regeling van het Fonds Podiumkunsten en het Prins Bernhard Cultuurmakersfonds.