Theaterschoolfestival
Amsterdam

IF YOU’RE GOING THROUGH HELL, KEEP GOING – ATD Mime klassikaal


Vanwege coronamaatregelen is deze voorstelling helaas geannuleerd:
wo 28 okt Stadstheater Arnhem

IF YOU’RE GOING THROUGH HELL, KEEP GOING (Because that’s not the place to stop) – ATD Mime klassikaal 

If you’re going through hell, keep going is een theatrale depressie waar je beter om kunt lachen dan huilen.

Ons is een mooie toekomst beloofd maar tot op heden is er nog niks noemenswaardigs gebeurd. Wij hopen op een hoogtepunt maar ligt dat hoogtepunt misschien niet al achter ons? Wij zijn een kosmische grap en alles wat we doen is zinloos maar wij blijven tegen beter weten in een hoger doel geloven. Zonder dat we zeker weten of anderen dat wel zien. En iedereen die niet meedoet blijft achter.
“If you can’t run, walk. If you can’t walk, crawl. But whatever you do, you have to keep moving forwards.”

In een onnavolgbaar spel van dwingende kwadranten ploeteren wij ons naar het einde van de regenboog in de hoop dat zich daar een pot goud bevindt.

een klassikale afstudeervoorstelling van Sanne Bokkers, Moriah Dekker, Nick Deroo, Maja Grzeczka, Martijn Huisman, Charles Pas, Annet de Ruiter, Bodine Sutorius, Rick van der Steen en Niek Vanoosterweyck regie René Geerlings compositie Reinier van Harten productie Sanne Olijerhoek
techniek Kiki Heslenfeld, Paul Bruinsma advies artistiek Judith Faas advies vormgeving Calle de Hoog scenefoto’s KAMERICH & BUDWILOWITZ -EYES2 heel veel dank aan Loes van der Pligt, Stella van Leeuwen, Huib Reinders Folmer, Judith Oostrom, Theun Mosk, Siemen van der Werf, Frits van Driel, RuimteTijd en Bonte Hond

 

Over Mime 2020

Sanne Bokkers studeerde dit jaar (2020) af van de Mimeopleiding en heeft daarvoor ook al de opleiding Docent Theater in Arnhem afgerond. In haar vierde jaar van de Mimeopleiding combineerde ze haar passie voor zingen en muziek met spel en regie. Ze houdt ervan te spelen met verveling en schrik, lawaai en niksigheid, donker en licht. Haar voorstellingen zijn brutaal en rauw in dramaturgie, omdat ze monteert vanuit muzikaliteit in plaats van logica. In de herfst van 2020 gaat Sanne bij Studio Jakop Ahlbom i.s.m. Golden Palace een nieuw muzikaal onderzoek aan.

Niek Vanoosterweyck (BE/NL) heeft zich door de Mime Opleiding als performer, acteur, interdisciplinair adviseur en bewegingskunstenaar kunnen ontwikkelen en onderscheiden. Een speler die manoeuvreert tussen het nu van de gevoelswereld en de meedogenloze gang van zaken om te creëren. Telkens opzoek naar de grenzen van het mogelijke.

Martijn Huisman (NL) is als een interdisciplinair performer, acteur en bewegingskunstenaar altijd op zoek naar iets herkenbaars, iets waar het publiek zichzelf in kan verplaatsen. Door een goed gevoel voor humor, timing en kwetsbaarheid weet Martijn het publiek mee te nemen in een nieuwe wereld, een gevoelswereld.

Annet de Ruiter (Arnhem, 1993) heeft na afronding van de studie Theaterwetenschap zich op de Mime Opleiding ontwikkeld tot een maatschappelijk geëngageerd performer, acteur en theatermaker. Ze laat zich inspireren door alles wat haar verwondert, raakt en aan het hart gaat, om middels theater verandering in gang te zetten: of ze nou zelf op de vloer staat of een werk regisseert. Als speler onderscheidt ze zich door haar scherpte, zowel in aanwezigheid als in bewegingskwaliteit, fysieke transformaties en zelfverzekerd, maar kwetsbaar spel. Met één blik weet Annet het publiek aan zich te binden – en hun blik te fixeren.

Moriah Dekker heeft zich ontwikkeld tot een veelzijdige makende speler. Ze denkt graag mee met makers en werkt op de vloer vanuit haar sterke intuïtie. Moriah is gefascineerd in datgene dat we weg willen duwen- onze lelijkheid, kwetsbaarheid, onhandigheid, domheid en duistere kanten. Waarom doen we dat? En kunnen we dat omarmen?

Performer en theatermaakster Bodine Sutorius is een sterke fysieke speler die het kwetsbare spel niet schuwt, wat naar voren kwam bij haar multimediale mime performance over het vrouwenlichaam genaamd Becoming. Naast het creëren van eigen werk speelde ze bij diverse theatermakers zoals Rene Geerlings, Boukje Schweigman, Simon McBurney en Jakop Ahlbom. Bodine droomt ervan om bij veel verschillende gezelschappen te blijven spelen, haar eigen beeldende performances te maken en zich verder te verdiepen in de psyche van de mens.

Nick Deroo (BE) heeft zich na het behalen van zijn Master Geschiedenis en het voltooien van een dansopleiding ontwikkeld als mimespeler en theatermaker. Zijn werk heeft altijd een focus gehad op de schoonheid van het vleselijke in relatie tot het existentiële. Zijn oog voor esthetiek gebruikt hij in zijn voorliefde voor het maken van locatietheater wat reeds te zien was op Karavaan Festival en in de NDMS-loods. Als speler combineert hij precisie en poëtische fysicaliteit met een jongensachtige ondeugendheid. Door zijn flexibele inzetbaarheid speelde hij al in voorstellingen van het Houten Huis, Fabián Santarciel de la Quintana en Igor Vrebac.

Charles Pas (BE) is een performance theatermaker en een spelende maker. Als performer vind hij zijn kracht in fysieke grenzeloosheid en wil een lichaam zijn dat alles kan zijn en doen. Diep van binnen is hij bang zinloosheid te vinden. Daarom onderzoekt hij binnen zijn voorstellingen nieuwe vormen rituelen. Hij wil – net zoals op een goed feest – via beweging een gezamenlijke ervaring creëren. Zijn werk bestaat uit een reeks rauwe reflecties op onze huidige rol in de wereld en wordt getint door eenvoud, melancholie en humor.

Rick van der Steen studeerde in 2020 af van de Mime opleiding. Tijdens de opleiding heeft hij als interdisciplinaire speler zijn kracht gevonden en weten uit te diepen. Zijn kracht ligt bij de combinatie tussen fysiek spel, tekstueel spel en zang. Hij leert en ontwikkelt door te kijken & luisteren en dan te kopiëren waarna hij het eigen maakt. Zijn spel is raadselachtig met een komische touch.

Maja Grzeczka (1993, Poland) After getting her BH degree from Dance and Composition at Poznan Higher School of Social Sciences (Poland) in 2015 she continued her work in the Netherlands.
Currently, she graduated from Amsterdam Mime School, at the Academy of Theater and Dance (AHK), a place where she could grow as a performer not only in a technical sense but also in seeing her work in a wider cultural, political and social context. She wishes to research on human nature, try to understand the mechanisms of Man behavior. Since 2018 she is part of Marcelo Evelin production – Invention of Evilness-that was presented all over Europe and Brasil.

Alles begint bij beweging!
Bij de Mime Opleiding gaat het niet over doen alsof, maar over het zijn. Je leert lichaamstaal te analyseren, theatraal toe te passen en te voorzien van je eigen handtekening. Als je alleen techniek inzet, wordt het saai. Op onze opleiding groei je uit tot een eigenzinnige speler en theatermaker met een sterk fysiek bewustzijn en een persoonlijke stijl.

Je eigen visie
De voorstellingen van de verschillende theatermakers die de opleiding hebben doorlopen, variëren sterk qua vorm en inhoud. Een variatie die logischerwijs ontstaat doordat je wordt gestimuleerd een eigen visie op de mime te creëren. Zo voedt de opleiding de praktijk en vice versa. Door haar innovatieve karakter heeft de Mime Opleiding in de ruim veertig jaar van haar bestaan belangrijke bijdragen geleverd aan vernieuwingen binnen het theaterlandschap.