Holland Festival X ITS: Colin Benders


To read more on Colin Benders, click here. To sign up, fill our the form below.

Colin Benders gaat op zoek naar een alternatieve ervaring van elektronische muziek. Tijdens het Holland Festival zal hij de eerste resultaten van zijn onderzoek laten horen met een installatie die zich het best laat beschrijven als een elektro-symfonisch orkest. Dit orkest bestaat uit enkel modulaire synthesizers, elk met een eigen geluid en een eigen luidspreker, verspreid over het podium, waardoor de elektronische muziek een meer ruimtelijke, ‘natuurlijke’ weergave krijgt, zoals bij een orkest van akoestische instrumenten.

Colin Benders komt op vrijdag 22 juni naar het ITS Festival om over zijn Electro Symphonic Orchestra te praten. Wil je erbij zijn? Bijwonen is gratis en exclusief voor bezoekers van het ITS. Studenten hebben voorrang. Meld je aan via het aanmeldformulier hieronder.

 

Are you a student? (required)
I am a studentI am not a student

Voor kunstvakstudenten die aanwezig zijn, zijn er 10 kaarten beschikbaar voor € 6,- per persoon voor Colin Benders’ optreden op het Holland Festival in het Concertgebouw op zaterdag 23 juni!

Biografie

Colin Benders (1986) is een Nederlandse componist en multi-instrumentalist. Hij studeerde trompet aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag en kreeg daar les van onder anderen Eric Vloeimans. In 2009 verschijnt zijn debuutalbum The Hermit Sessions, waarop hij alle partijen zelf heeft ingespeeld. Benders speelde met zijn orkest (Kyteman’s HipHop Orkest) meerdere malen op festival Oerol, North Sea Jazz, Lowlands en Pinkpop. Het orkest won de Popprijs 2009. Benders speelde en toerde met onder anderen Relax, Krezip, Voicst, Wouter Hamel, C-mon & Kypski en Sting. Vanuit zijn eigen studio, die hij deelt met gelijkgestemden, werkt hij sindsdien aan een nieuw oeuvre waarin de modulaire synthesizer centraal staat. Lange nachtelijke jamsessies worden live gestreamd op zijn website. Hij verscheen op verschillende dance festivals, onder anderen samen met T. Raumschmiere. Op dit moment werkt hij aan zijn Electro Symphonic Orchestra, een orkest dat bestaat uit enkel synthesizers.

Event Timeslots

  • Festivalhart – Frascati

    -

    Holland Festival X ITS: Colin Benders in gesprek over zijn Electro-Symphonic Orchestra. Vrijdag 22 juni