History of Shadows


De oude wereld
De nieuwe wereld
The modern jungle
Rood staat niet voor passie, rood is rood
Hebben we te weinig historisch inzicht?
Instant-decision-making is sensueel
Te veel denken is niet sexy

Baader Meinhof Fenomeen

Op 14 mei 1970 springt de Duitse journaliste Ulrike Meinhof uit een raam en daardoor het ondergrondse leven in. Met deze sprong wordt de links radicale Baader-Meinhofgroep geboren, later bekend als de Rote Armee Fraktion.
History of Shadows is een voorstelling over de (on)mogelijkheid van het vertellen van een geschiedenis. Over transformeren, vermommen en manipuleren. Wat tonen we wel, wat tonen we niet? Over de onvoorspelbaarheid van het verleden en het in verzet komen tegen de geschiedenis. Over een raam ophangen en er doorheen springen.

History of Shadows is een afstudeervoorstelling van Carine van Bruggen en Eleonore van Godtsenhoven aan de drama-opleiding van het KASK te Gent.

Credits

Tekst en creatie: Carine van Bruggen en Eleonore Van Godtsenhoven
Met: Arne De Tremerie, Carine van Bruggen, Eleonore Van Godtsenhoven, Mitch Van Landeghem
Kostuum: Sietske Van Aerde
Techniek: Lennert Boots
Muziek: Olivier Van D’huynslager
Mentoren: Lukas Smolders, Sanja Mitrovic, Wannes Gyselinck
Productionele ondersteuning: Laura Arens
Dramaturg op afstand: Lennert Boots

Fotografie: Leontien Allemeersch

Opleiding: Drama, KASK

Met dank aan: Minard Schouwburg, De Grote Post, CAMPO, Frederik Le Roy, Fabrice Delecluse, Gregory Abels, KASK Drama, De Eskimofabriek, Johan Van Godtsenhoven, Kathleen Werckx, Jan van Bruggen, Diny Ebrecht en vele anderen.

History of Shadows is de tweede samenwerking tussen Carine van Bruggen en Eleonore Van Godtsenhoven. In 2016 maakten ze de voorstelling Claire Obscure na het lezen van de autobiografie Alles is IJdelheid van de Parijse schrijfster Claire Goll.