Theaterschoolfestival
Amsterdam

HET KOMISCH DUO SPEELT: DE LES – Ilse Geilen & Sebastián Mrkvica


do 29 okt Frascati Amsterdam
HET KOMISCH DUO SPEELT: DE LES – Ilse Geilen & Sebastián Mrkvica – ArtEZ Acteur 

Ilse Geilen en Sebastián Mrkvicka van de ArtEZ Toneelschool spelen hun afstudeervoorstelling De Les. Een absurdistisch toneelstuk van Eugene Ionesco uit 1953 over macht, waarheidsvorming en prestatiedruk dat nog steeds actueel is. Een leerling komt bij een professor thuis, omdat ze succesvol uit wil blinken op alle vlakken. De professor onderwijst haar en de studente blijkt een uitmuntende leerling te zijn. Als ze toch een fout maakt, komt de ware aard van de professor naar boven. Betekent de machtswellust van de leraar het einde van de leerling?

En is dit duo zelf eigenlijk bestand tegen de waarheid die hen opgelegd wordt? Kunnen ze omgaan met de prestatiedruk die komt kijken bij het maken van een afstudeervoorstelling? Wordt dit het begin van een succesvolle carrière of gaan ze roemloos ten onder?
Benieuwd naar de ontknoping? Kom kijken en oordeel zelf!

spel & concept Sebastián Mrkvicka, Ilse Geilen regie & concept Jessie L’Herminez muziek Mike Meurs lichtontwerp Erasmus Mackenna productie Jan Smeets marketing Sebasán Mrkvicka, Ilse Geilen fotografie Marjolein Annegarn marketingbegeleiding Sanne van Slooten technische begeleiding Ed Smit met dank aan ArtEZ Hogeschool voor de Kunsten, ArtEZ Toneelschool, Ernst Braches

 

Over Ilse en Sebastian

Wij zijn het Komische Duo, bestaande uit: Sebastian Mrkvicka (1997) en Ilse Geilen (1996). Dit jaar zijn we afgestudeerd aan de Arnhemse Toneelschool (ArtEZ). Tijdens onze opleiding hebben we ondervonden dat we een gedeelde liefde hebben voor komedie in combinatie met (fysiek) grotesk spel.
Naast de gedeelde liefde, delen wij ook een interesse in elkaars sterke punten. Zoals Sebastian die door middel van deze samenwerking meer wilde leren van Ilse haar sterke tekstbehandeling en stemmogelijkheden, en idem voor Ilse die meer van Sebastian zijn krachtige fysieke vertaling van spel en zijn fysieke mogelijkheden wilde leren. We besloten onze krachten (en zwaktes) te bundelen en onze gedeelde liefde werkelijkheid te maken. Uiteindelijk resulteerde dit in de tragikomische voorstelling
Het Komische Duo speelt: De Les. Een kers op de taart van onze glansrijke ArtEZ periode, en ongetwijfeld een mooi begin van onze geweldige carrière!

Volg ons op Instagram: @het.komische.duo en ben getuige van onze weg naar succes!