Fuckboy, je maintiendrai


In Fuckboy, Je maintiendrai volgen we twee bekende personages uit de wereldliteratuur. Vicomte de Valmont en Marquise de Merteuil zijn adellijke types die de hoofdrol speelden in de briefroman Dangerous Liaisons van Choderlos de Laclos (1782). Hierop is het stuk Kwartet van Heiner Muller gebaseerd. Het verhaal van Vicomte en de Marquise vergaarde in die tijd grote interesse vanwege hun radicale en destructieve visie op de liefde en op God.

In deze nieuwe bewerking, gebaseerd op zowel Laclos als Muller, ligt de nadruk op de strijd die de personages voeren. Een verbale strijd, een fysieke strijd, met anderen, met elkaar, met de verveling, met God, en uiteindelijk met zichzelf.

Het is zegevieren of sterven

Wie komt er als winnaar uit de bus? En wat zegt die winst nou eigenlijk?
Dit zijn de centrale vragen van dit nieuwe stuk, waar geprobeerd is de twee personages iets moderner te maken. Hun ijdelheid, hun worsteling, en hun verveling zijn nog steeds relevant.

Credits

Regie: Stephen Liebman*
Spel: Camilla Siegertsz, Chris Peters, Nadia Babke
Scenografie: Ruben Wijnstok
Licht: Yuri Schreuders, Lou Bikkers, Stijn Kierkels, Ilona Brink
Geluid & techniek: Bram Anneveldt
Kostuum: Jip Loots
Productie: Sophie Tiersma*
Regie- en scriptbegeleiding: Kasper Tarenskeen
Grafisch design: Karel Kammeijer

*Afstudeervoorstelling

Met dank aan: Bas de Bruijn, Frits van Driel, Johan Reyniers, Yoni Vermeire, Annebeth Vlietstra, Marc Warning en Steven van Watermeulen

Opleiding: Regie, Academie voor Theater en Dans