Theaterschoolfestival
Amsterdam

FROM TURKEY WITH LOVE – Harun Balci ArtEZ


vr 25 sep TAQA Theater De Vest Alkmaar

FROM TURKEY WITH LOVE – Harun Balci ArtEZ Acteur 

Hoe voelt het om je altijd aan te moeten passen aan je omgeving? Kan je nog wel jezelf zijn als je niet alles kan vertellen? Harun Balci (1992) schrijft, maakt en speelt From Turkey with Love: een autobiografisch geïnspireerde one-man show over identiteit, aanpassing, cultuur en seksualiteit. Daar ga je, als Turks-Nederlandse man, met je vriend op bezoek bij je familie in Turkije. De laatste ontmoeting is inmiddels tien jaar geleden. Een moeilijke confrontatie, want je komt dan wel vanuit Nederland naar Turkije, maar homoseksualiteit? Laat dat maar thuis! Toch?

From Turkey with Love is een zoektocht naar jezelf kunnen zijn. Veilig willen voelen binnen je cultuur en je familie. Een inwendige strijd om wel of niet te voldoen aan de onbeschreven regels van een cultuur. De onmacht, om je niet volledig thuis te kunnen voelen bij je eigen familie.
Wat is dan nog thuis?

concept, scenografie, tekst en spel Harun Balci begeleider en eindregie Timothy de Gilde regieassistent Sol Vinken schrijfcoach Vera Morina scenografiecoach Anouk van Kolfschoten fotografie Danique Regterschot artistiek advies Ilke Paddenburg coproductie DOX & ArtEZ Toneelschool

Over Harun

Harun Balci (1992) stroomde als (oud-)DOX’er door naar ArtEZ toneelschool, waar hij met zijn eerste soloperformance From Turkey with love afstudeerde (2020) in samenwerking met DOX. Balci was o.a. ook te zien in Zwart Water (NNT, 2019), welke werd bejubeld door de Theaterkrant: “Een eigenzinnige en sterk beeldende voorstelling.”. Naast een rol in de theatervoorstelling Blikvoermensen (Oostpool, 2019) was hij eerder dit jaar ook te zien in televisieseries van o.a. Mugmetdegoudentand en Nieuw Zeer (NRT).