De Verloren Zonen


Kevin kwam 4 jaar geleden vanuit Suriname naar Nederland om acteur te worden. Amin vertrok 2 jaar geleden vanuit Iran naar Nederland.

Kevin is 23, Amin is 17. Kevin heeft een bordeauxrood paspoort, Amin niet. Hij is een AMV, een alleenstaande minderjarige vluchteling. Op zijn 5e vluchtte hij met zijn familie vanuit Afghanistan naar Iran, en nu is hij in Nederland. Alleen. Of nee, toch niet: omringd door begeleiders, voogden, schoolmentoren, een advocaat, een psycholoog. Boven hem hangt de vraag of hij zal mogen blijven in dit land, of op zijn 18e wordt teruggestuurd naar Afghanistan, een land waar hij niemand kent.

Kevin is, in de context van WijkSafari AZC van Adelheid&Zina, ‘geadopteerd’ door Amin. 2 weken lang leefden en woonden zij samen in het AZC in Utrecht. Naar aanleiding van deze ontmoeting en hun vervlochten levens hebben Kevin en Amin een zachte interrogation ontwikkeld, die als deel van de WijkSafari AZC nu elke dag in het AZC Utrecht Overvecht wordt gespeeld.

Tijdens het ITS Festival is De Verloren Zonen te zien in De Slaapkamer van De Brakke Grond, een kleine zaal waar plaats is voor 10 bezoekers. Voor aanvang van de voorstelling verzamelen we in de foyer van De Brakke Grond.

Credits

Spelers: Kevin Klein en Amin
Regie: Nina de la Parra
Concept & Eindregie: Adelheid Roosen
Dramaturgie: Lauren Rissik
Vormgeving: Guus van Geffen
PR en scenefoto’s: Jenneke Boeijink

Opleiding: Amsterdamse Toneelschool & Kleinkunstacademie (ATKA), Academie voor Theater en Dans

De Verloren Zonen is slechts één van 8 scenes van de WijkSafari AZC van Adelheid&Zina: een co-productie met Stadsschouwburg Utrecht, Theater Utrecht, COA, VluchtelingenWerk Nederland, HKU en in samenwerking met diverse partners in de stad Utrecht. De scene wordt tussen 16 mei en 30 juni in het AZC Utrecht Overvecht gespeeld.