Theaterschoolfestival
Amsterdam

DE VASTE LIJN – Cinzia Scoglionero


di 27 okt Frascati Amsterdam
Deze voorstelling is helaas geannuleerd en wordt vervangen door BABY COME BACK van Max Laros. 

DE VASTE LIJN – Cinzia Scoglionero Toneelacademie Maastricht Regie 

“Het is je niet gelukt”
“Wat”
“De boel bij elkaar houden”

Wat als het enige dat je nog deelt een zoon is die niet terugbelt? Moeder en vader zijn thuis. De huistelefoon is hun houvast. Hun zoektocht naar antwoorden leidt tot wrijving tussen het overgebleven gezin.

regie Cinzia Scoglionero spel Kyra Verreydt, Jonathan Michiels tekst Fien de Smet scenografie Lobke Houkes kostuums Zazie Bakos muziek Victor Gybels begeleiding Michai Geyzen

 

Over Cinzia

Cinzia Scoglionero (1997): “Ik ben een Italiaanse regisseur/choreograaf die is opgegroeid in België en in Nederland heeft gestudeerd. Ik studeerde Woord aan de Kunsthumaniora Brussel (2009-2016) en ben net afgestudeerd aan de regieopleiding op de Toneelacademie Maastricht (2016-2020).
Ik maak minimalistisch, sober, fysiek theater. Mijn personages bevinden zich in een stadium waarin het element ‘wachten’ een cruciale rol speelt. Wachtend op een ander, op een object (zoals een lift) of wachtend op zichzelf die tot actie schiet. Ze zijn constant op zoek naar contact, op emotioneel of fysiek gebied. In de tijden dat ze wachten komt een poging tevoorschijn, een afwijzing of een innerlijke frustratie.
Het werk van Jens van daele (Rest in peace), Michai Geyzen en Peeping tom heeft mij doorheen de jaren het meest geïnspireerd. Waar dans en theater samenkomt ga ik van aanstaan. De theaterteksten die Oscar van Woensel schreef intrigeren mij. Want ik vind mensen die pijn en leed doorstaan heel interessant en zet ze ook steeds neer op het podium.”