Theaterschoolfestival
Amsterdam

De kleine mens (8+)- Tim Schouten


do 17 sep Toneelschuur Haarlem

De kleine mens (8+) – Tim Schouten ArtEZ Muziektheater

– Wat is een kind?
Ehm, een kind is een klein mens, een kind is een kind, is een wezen, is een mens die op de aarde leeft.
– Waarom is een speeltuin bedoeld voor kinderen?
Ja, omdat ouders moeten werken.
– Wat vind je eng?
Eh, killerclowns.

De afgelopen twee maanden mocht ik (Tim Schouten) Iva, Hanno, Joas, Levi, Sara, Lisa en Maia) alles vragen wat ik wilde. Ze hielpen me met nadenken over kinderen, volwassenen en alle verschillen en overeenkomsten daartussen.
Waarom ik dat wilde? Omdat ik dacht dat ze me iets konden leren. Over of mijn wens dat ik soms weer kind zou willen zijn terecht is. Dus besloot ik het deze experts te vragen, zonder hen was deze voorstelling er niet.
Een theatrale podcast voor kinderen én volwassenen.

De afstudeervoorstelling van Tim Schouten aan de Master Muziektheater (ArtEZ). Met grote dank aan Maia, Lisa, Sara, Levi, Joas, Hanno en Iva!

concept en spel Tim Schouten medemakers Maia Wielgat, Lisa Radstake, Sara Deurloo, Joas Deurloo, Levi Deurloo, Hanno Maris en Iva-Maria Stipić artistiek coaching Carina Molier productie Clare Dowling

Over Tim

Ik ben Tim Schouten, 25 jaar, woon in Utrecht en ben net afgestudeerd aan de Master Muziektheater (ArtEZ Conservatorium). Na de acteursopleiding in Utrecht (HKU) ben ik deze master gaan doen om me verder te ontwikkelen als maker. In deze twee jaar heb ik onderzoek gedaan naar wat het voor mij als maker betekent om kinderen serieus te nemen en hoe ik kinderen kan betrekken in voorstellingen en maakprocessen. Ik laat mij graag door kinderen inspireren en ben gaan kijken hoe ik dit vorm kan geven en hoe ver ik hierin kan gaan.
Ik ben artistiek leider (en eigenlijk ook zakelijk leider, marketeer, producent, etc.) bij mijn eigen gezelschap Dear T, (www.dear-t.nl). Bij de voorstellingen die ik hier maak werk ik de ene keer als maker (op de vloer) en de andere keer als regisseur. Mijn werk valt onder het jeugdtheater, maar ik kom er meer en meer achter dat ik deze term niet passend vind. Het impliceert dat deze voorstellingen alleen voor jeugd/kinderen zijn, terwijl de voorstellingen die ik maak (en veel van de Nederlandse jeugdvoorstellingen die ik zie) niet alleen voor kinderen relevant en mooi/leuk/inspirerend zijn maar ook voor volwassenen. Soms denk ik daarom weleens dat we de term jeugdtheater moeten afschaffen en de term volwassentheater moeten invoeren. Jeugdtheater heet dan voortaan theater en de rest heet dan volwassentheater, daar wordt immers een groep uitgesloten.