Theaterschoolfestival
Amsterdam

CAESAR: EEN GESCHIEDENIS VAN DE AFWEZIGE – Mirte Desmeth


di 27 en wo 28 oktober Frascati Amsterdam

CAESAR: EEN GESCHIEDENIS VAN DE AFWEZIGE – Mirte Desmeth – Maastricht Regie 

Bij het lezen van het woord Caesar verbinden we een beeld aan die naam. We horen de voiceover uit een documentaire, zien een standbeeld, denken aan een salade. Allemaal hetzelfde en allemaal verschillend. Maar wie was Caesar? In Caesar: een geschiedenis van de afwezige wordt een ontmoeting met iemand die er niet is geënsceneerd om vervolgens de kijkrichting van het publiek te herleiden naar de ander(en) in de ruimte. Caesar: een geschiedenis van de afwezige is de eerste voorstelling uit de reeks Delen: een drieluik. Deze trilogie is een onderzoek binnen het thema zien en gezien worden. Er wordt stilgestaan bij de verschillende beelden die we elke dag opnieuw delen, en zowel de blik die we op de ander werpen als die we op onszelf richten, wordt bevraagd.

concept en tekst Mirte Desmeth met dank aan Toneelacademie Maastricht, Frank Mineur, Anoek Oostermeijer, Koen Van Seuren, Veerle Leysen

Over Mirte

Mirte Desmeth (1997) studeerde in 2015 af aan het Lemmensinstituut in Leuven en isl in 2020 afgestudeerd aan de regieopleiding van de Toneelacademie van Maastricht.
Ik houd niet van het doen alsof iets anders is dan het is. Daarom wil ik op zoek naar vormen van theater maken die het publiek op een actieve manier verbinden buiten de conventionele theatrale ruimtes. Binnen een oprechtheid wil ik ontmoetingen scheppen waarin niets meer is dan wat het hoeft te zijn. Met mijn werk wil ik het publiek laten stilstaan in en bij hun eigen omgeving.

Kunst is van een mug een olifant maken om dat gezoem dat rond uw kop blijft draaien eindelijk te kunnen waarnemen.