Theaterschoolfestival
Amsterdam

BLOK | een requiem in majeur


  • De Brakke Grond, Grote Zaal

    -

    BLOK | Een requiem in majeur, Naomi Steijger en Timo Tembuyser, Regieopleiding Toneelacademie Maastricht - vrijdag 21 juni

  • De Brakke Grond, Grote Zaal

    -

    BLOK | Een requiem in majeur, Naomi Steijger en Timo Tembuyser, Regieopleiding Toneelacademie Maastricht - vrijdag 21 juni

Heel trots, staat een flatgebouw in de Oude Haven van Gent. Op de Afrikalaan, net boven Dampoort station, rijst een breedgeschouderd dorp uit de grond, met 900 bewoners, in 224 appartementen.

Wij componeerden een requiem, samengesteld uit de geluiden, de stemmen en de verhalen van deze flat, en vormden de flat om tot koor.

De flat — als symbool voor de metropool, zo dicht op elkaar maar tegelijkertijd ook zo ver van elkaar vandaan. Het koor — als een ode aan samen, aan de harmonie, aan de verbinding die we met elkaar zoeken in de stad. Een requiem — als een verzet tegen de samenloze samenleving.

Timo Tembuyser en Naomi Steijger studeren in juni af aan de Toneelacademie van Maastricht. Dit is hun gezamenlijke afstudeervoorstelling. Voor BLOK gingen zij een coproductie aan met de bewoners van de flat aan de Afrikalaan te Gent.

Credits

Makers en spelers Timo Tembuyser en Naomi Steijger
Met dank aan Simon Allemeersch, VIAZUID talentontwikkeling in de podiumkunsten Limburg, Karel Janssen (MCEM Maastricht), Marieke De Munck & Annabel Heyse (Vooruit Gent), Marika Ingels (Campo Victoria, Gent), Arno Peeters (Tape TV Productions), Peter Jacobs, Peter Geysemans, Peter Missotten en de bewoners van de flat aan de Afrikalaan te Gent.

BLOK | een requiem in majeur is gemaakt in coproductie met VIAZUID