Theaterschoolfestival
Amsterdam

BECOMING – Bodine Sutorius


di 6 okt Theater Kikker Utrecht

BECOMING – Bodine Sutorius ATD Mime 

Becoming is een multimediale mimeperformance over de schoonheid en afschuwelijkheid van het hebben van een vrouwelijk lichaam. Een video-installatie performance waar je als publiek meegezogen wordt in de bizarre binnenwereld van een vrouw die een poging doet te ontsnappen aan haar vorm. Te ontsnappen aan haar heupen, borsten en billen. Te ontsnappen aan haar vrouwelijkheid.

If you want to know how I really feel, come and see my solo performance – Xoxo – B

concept & performance Bodine Sutorius muziek Thomas van den Berg technisch ontwerp Mano Nijkerk, Jela Nieuwstraten met dank aan Loes van der Pligt, Huib Folmer, Tabita Friis Kristensen, Leela-May Stokholm, Stella van Leeuwen

Over Bodine

Performer en theatermaakster Bodine Sutorius, geboren in Den Haag verhuisde in 2016 naar Amsterdam om aan de Mime Opleiding te studeren. Daar ontpopte ze zich tot een sterke fysieke speler die het kwetsbare spel niet schuwt. Ze speelde bij diverse theatermakers zoals Rene Geerlings, Boukje Schweigman, Simon McBurney en liep stage bij de Jakop Ahlbom Company in de voorstelling Le Bal. Voor haar afstuderen maakte ze twee voorstellingen waaronder ervaringsperformance Follow or Fall Low met Alidtcha Binazon (met wie ze collectiefmankement vormt). Daarnaast maakte ze Becoming. Een performance die is ontstaan uit haar fascinatie voor het vrouwelijk lichaam en de vraag: wat betekent het om vrouw te zijn, waar zit de schoonheid en waar de afschuwelijkheid van het hebben van een vrouwelijk lichaam? Bodine is geïnteresseerd in het verder ontwikkelen van haar eigen beeldende performances met feministische insteek.