Theaterschoolfestival
Amsterdam

A PLASTIC STATE OF MIND – Gavin Viano


Deze voorstelling is vanwege coronamaatregelen helaas geannuleerd:
vr 30 okt Theater Bellevue Amsterdam

A PLASTIC STATE OF MIND – Gavin Viano – Toneelacademie Maastricht Regie

Een groep jongedames moet zien te overleven tijdens de Liberiaanse burgeroorlog van 2003. Hun daad van overleven, is een vorm van activisme. Onderwerpen zoals zusterliefde, onrecht, respect, cultuur, seksualiteit, materialisme, vertrouwen, wereldpolitiek en Westerse vervuiling in Afrikaanse landen worden aangekaart.
Dit stuk sluit aan bij de missie van regisseur Gavin-Viano; theater ensceneren dat anti white male gaze is. Theater is voor iedereen; ongeacht je kleur, ras, geloof, leeftijd, sociale klasse, achtergrond, geslacht, opleiding en seksuele geaardheid.

regie Gavin-Viano spel Dapheny Oosterwolde, Alix Konadu, Rochelle Deekman, Morena Stuyger, Esther Drenthe pianist Joachim Henriëtta dramaturgie Nuno Blijboom scenografie Sarah Asante productieleider Jay Delima coach schrijven Jenny Mijnhijmer coach Liberia Clarice Gargard fotograaf Daan Brand Percussionisten Deluxe Entertainment

Over Gavin-Viano

Gavin-Viano is in de zomer van 2020 als regisseur afgestudeerd van de Toneelacademie. Zijn 2e afstudeervoorstelling Ach Mijn Wederhelft is genomineerd voor de DNA Next Stimuleringsprijs. Hij heeft een regie-assistentie uitgevoerd bij Toneelgroep Oostpool en hij was tevens Part-time Research Adviseur bij het VSBfonds. Hij ontving na zijn studie aan Codarts Rotterdamse Dansacademie vier scholarships om te studeren aan The New York Film Academy in New York City. Hij kreeg zijn eerste kansen in de voorstellingen Grease (Vorst Nationaal) en in Yab Yum (Koninklijk Carré). In 2014 ging hij aan de slag bij Stage Entertainment als Dipper Riley in de voorstelling Rocky Das Musical (Hamburg). Vervolgens speelde hij van 2016 tot 2018 in de politieke voorstelling Ragtime Das Musical (Staatstheater Kassel, Braunschweig en Oper Graz) terwijl hij fulltime studeerde in Maastricht. Gavin-Viano is maker bij VIA ZUID & bij IMPACT.

Deze Rotterdamse jonge maker ensceneert kunstproducties met maatschappelijke urgentie. Zijn werk valt onder grass roots initiatieven; hij kaart bepaalde thematiek en problematiek aan die in zijn gemeenschap van hoog belang zijn. Het doel is om verandering, inzicht en/of herkenning teweeg te brengen. Nederlands theater toegankelijk maken voor zijn gemeenschappen is tevens zijn missie.
De gemeenschappen waar hij deel van uitmaakt zijn de black community, de human rights community, de LGBTIA+ community en kwetsbare jongeren. Hij maakt voor jong en oud, echter specifiek voor mensen zoals hij. Mensen die nooit een stem kregen in het theaterlandschap, mensen die zich niet welkom voelden in de cultuursector en mensen die zichzelf in geen enkele vorm terugzagen in westerse verhalen.
Deze missie sluit aan bij zijn onderzoek naar het ensceneren van stukken die anti-white-male-gaze zijn. Daarnaast gaat hij op zoek naar de intersectionaliteit van zijn personages. Vervolgens creëert hij een wereld waar taal, lichaam & geluid als een eenheid samenvloeien.