Theaterschoolfestival
19 - 24 juni Amsterdam

Save the date: ITS Festival 2019 van 19 tot en met 24 juni!


Van woensdag 19 t/m maandag 24 juni vindt het ITS Festival plaats in de Nes in Amsterdam. Op het ITS Festival komen afstuderende podiumkunstenaars uit Nederland en België samen om het einde van hun studietijd en begin van een professionele theatercarrière te vieren. Het festival is het eerste grote podium voor afgestudeerde theatermakers, een plek waar ze hun dromen kunnen loslaten op de wereld.

Zes dagen lang is het ITS Festival een bruisende ontmoetingsplek voor kunst, inhoud, context en feest. Een ontmoeting tussen theaterstudenten, professionals én publiek, dat kennismaakt met de stem van een nieuwe generatie.

Opening

Woensdag 19 juni om 13:00 uur wordt in Frascati het festival geopend met een feestelijke kickstart. Onder leiding van schrijver Oscar van den Boogaard komen directeur theater bij HNT Cees Debets, theatermaker en acteur Vanja Rukavina en festivaldirecteur Marcus Azzini aan het woord. Iedereen is vanaf 12:30 uur welkom voor koffie en croissants!

Het festival speelt zich ook dit jaar af in Vlaams Cultuurhuis de Brakke Grond en Frascati, waar ook het festivalhart is. De Eigen Werk Marathon vindt plaats in Frascati en de Academie voor Theater en Dans in Amsterdam op zaterdag 22 juni.