Theaterschoolfestival
Amsterdam

ITS ON 2020 TOUR IN RECENSIES EN PODCASTS


We kijken terug op een roerige maar geslaagde dertigste editie van het ITS Festival. Met het nomadische ITS 2020 ON TOUR hebben we geprobeerd – ondanks alle coronamaatregelen en obstakels – een podium te bieden aan de afstudeerders van Lichting 2020.

Vijf weken ITS 2020 ON TOUR zijn niet onopgemerkt gebleven! In de laatste week van de landelijke tournee stonden de afstudeerders met hun voorstellingen in Frascati en nam ITS voor één week de microfoon over van Radio Futura. In ITS TAKING OVER liet de jongste generatie makers van zich horen. Met wisselende gasten spraken de afstudeerders onder andere over: zichtbaarheid, het beoogde werkveld, statements maken en bevragen, opleidingen, netwerken en hun voorstel voor de toekomst: lichting-denken. Radio Futura x ITS Festival (aflevering 23 t/m 25) is terug te luisteren op Soundcloud.

Theaterkrant maakte mooie verslagen van verschillende voorstellingen in de tour en sprak over ‘een strijdbare nieuwe generatie’. Lees de recensie van Peer Gynt (speelt David Westera) van regisseur Koen van Seuren  & From Turkey with Love van Harun Balci, van de voorstellingen van Bodine Sutorius, Jette Loona Hermanis, Keerthi Basavarajaiah, Isabel Hees, Roann Postma en Lieke van der Vegt en van Charles Pas, Max Laros, Mirte Desmeth, Jasper van der Pijl en Bram Walter.