Theaterschoolfestival
19 - 24 juni Amsterdam

De kaartverkoop is gestart!


Het is zover! Je kunt nu kaarten kopen voor het ITS Festival, van 19 tot en met 24 juni 2019 in Amsterdam.

Het ITS Festival is hét theaterfestival waar je de jongste theatermakers van Nederland en België ziet. Zes dagen lang alleen maar rauw talent, net afgestudeerd en klaar om de wereld te bestormen. Tijdens het ITS laten ze voor het eerst aan een groot publiek zien wat hen bezighoudt. Het ITS is het begin van hun carrière en het einde van hun studietijd. Het wordt een feestje!

Zo zag het er vorig jaar uit:

Tickets

Kaartjes koop je online via de voorstellingspagina’s. Een kaartje kost € 10,-. Ben je van plan om je zes dagen helemaal uit te leven op het ITS? Koop dan een strippenkaart. Voor € 85,- kun je naar 10 voorstellingen én elke dag voor € 8,- eten in het Frascati café. Kijk op de strippenkaart-pagina voor meer informatie.

Programma

Dit jaar staan de grote voorstellingen in de Nes. Hier zie je de eerste grote werken van jonge regisseurs en acteurs. Klik hier voor het programma. Het festivalhart is in Frascati. Hier kun je dagelijks terecht voor eten, drinken en gezelligheid, maar ook voor bijvoorbeeld de Scenografie EXPO en de legendarische feestjes.

Eigen Werk Marathon

Kleine voorstellingen hebben we verzameld in de Eigen Werk Marathon. Op zaterdag 22 juni kijk je 12 uur lang non-stop theater, opgedeeld in blokken van ongeveer 3 uur. Hier zie je van alles in een flitsend tempo voorbijkomen. Van een performance met sinaasappels tot monologen en van dans tot een videoinstallatie, je ziet de meest uiteenlopende stukken in een paar uurtjes. Meer weten? Op deze pagina vind je meer informatie over de Eigen Werk Marathon.

Foto: Portraits, copyright Bart Grietens

ITS Lab

Het ITS Lab is een programma om de voorstellingen heen, waar je meer te zien krijgt van de scenografen, waar gereflecteerd wordt op de voorstellingen en meer te weten komt over de makers. Vroeg op de festivaldag zit schrijver Oscar van den Boogaard met een klein groepje regiestudenten, die hij interviewt over hun dromen in Portraits. Tussen vijf en acht openen de scenografen hun deuren, en geven je een inkijkje in hun werelden in de Scenografie EXPO. De festivaldag wordt afgesloten met een Aftertalk in het kleinste en gezelligste theatercafé De Richel. Onder het genot van een biertje bespreekt daar een panel van experts en studenten de voorstelling van de dag. Meer info over thema’s en gasten wordt kort vantevoren op de Aftertalk pagina bekend gemaakt.

Feest!

En dan is het tijd voor feest! Het ITS After Programme gaat elke avond door van 23:00 tot het niet meer leuk is, dus beter blijf je dansen!

Vergeet ook het altijd enorme Super Sexy Slotfeest niet, en sluit het ITS af in stijl. Meer info over het After Programme volgt binnenkort.

Foto: Super Sexy Slotfeest #2, copyright Bart Grietens