Theaterschoolfestival
Amsterdam

Contextprogramma

ITS TIME TO TALK – zo heet het contextprogramma van ITS 2020 ON TOUR. Een doorlopend gesprek tussen de theatermakers van ITS 2020, theaterschoolstudenten, andere professionals en het publiek.

Het ITS Festival – dat in 2020 zijn 30e verjaardag vierde – toont traditiegetrouw het afstudeerwerk van de Nederlandse theaterscholen. Het is een vreemd jaar om af te studeren. Het Nederlandse theaterlandschap ziet er vanwege de coronamaatregelen en -beperkingen heel anders uit. De lichting 2020 maakt een start als professional in een werkveld dat worstelt.

Online Magazine ITS TIME TO TALK

Daarom is bij de start van ITS 2020 ON TOUR in het openingsstatement de oproep gedaan om met elkaar in gesprek te gaan – en te blijven. Het doel is om de onderlinge banden tussen de nieuwste generatie theatermakers te versterken. Tijdens de tour gingen de afstudeerders zo vaak als mogelijk was met elkaar en het publiek in gesprek over de afstudeervoorstellingen in het programma. Daaruit ontstond het online magazine ITS TIME TO TALK. Een gestaag groeiend document over de verlangens, kracht en hoop van lichting 2020. Een aanzet om de onderlinge verbinding tussen de jonge theatermakers te versterken na hun afstuderen in het roerige jaar 2020.

ITS Time to Talk is een initiatief van Ilse Geilen en Bregt van Deursen (afgestudeerd aan ArtEZ in 2020) en wordt ondersteund door de dramaturgie-afdeling van het ITS Festival 2020: Debbie Oskam, Isabel van Hauwe (Universiteit van Amsterdam) en Robin Puskás (Universiteit Utrecht).