Theaterschoolfestival
Amsterdam

Contextprogramma

ITS Time to Talk – zo heet het contextprogramma van ITS 2020 ON TOUR. Een doorlopend gesprek tussen de theatermakers van ITS 2020, theaterschoolstudenten, andere professionals en het publiek.

Het ITS Festival – dat dit jaar zijn 30e verjaardag viert – toont traditiegetrouw het afstudeerwerk van de Nederlandse theaterscholen. 2020 is een vreemd jaar om in af te studeren, aangezien het Nederlandse theaterlandschap (vooral vanwege de Covid-19 beperkingen) er behoorlijk anders uitziet dan in eerdere jaren. De lichting 2020 maakt een start als professional in een werkveld dat worstelt.

Daarom is bij de start van ITS 2020 ON TOUR in het openingsstatement de oproep gedaan om met elkaar in gesprek te gaan – en te blijven. ITS Time to Talk. Het doel is om de onderlinge banden tussen de nieuwste generatie theatermakers te versterken. Want elk van de voorstellingen in ITS 2020 ON TOUR is op een inventieve manier tot stand gekomen: ITS Time to Talk geeft ook ruimte aan het gesprek over dat proces.

Voor ITS Time to Talk wordt een uitgebreide uitwisseling georganiseerd tussen alle afstudeerders: de theatermakers bezoeken elkaar en elkaars voorstellingen en gaan met elkaar in gesprek. Ze vatten hun ervaringen in een bijdrage aan een Magazine dat op 31 oktober, de laatste dag van ITS 2020 ON TOUR gepresenteerd wordt – een document over de verlangens, kracht en hoop van de lichting 2020.

Hou deze pagina in de gaten voor de ontwikkeling van het Magazine en voor de aankondiging van openbare nagesprekken. Ben je theaterschoolstudent of afgestudeerd in 2020 en wil je je aanmelden om mee te praten? Stuur dan een mail naar aanmelden [ a t ] itsfestival.com

ITS Time to Talk is een initiatief van Ilse Geilen en Bregt van Deursen (afgestudeerd aan ArtEZ in 2020) en wordt ondersteund door de dramaturgie-afdeling van het ITS Festival 2020: Debbie Oskam, Isabel van Hauwe (Universiteit van Amsterdam) en Robin Puskás (Universiteit Utrecht).