Human


In nauwe samenwerking met de vierdejaarsstudenten van de opleiding Moderne Theaterdans van de Academie voor Theater en Dans maakt choreograaf Blenard Azizaj een afstudeerproductie getiteld Human. Een voorstelling met meeslepende dans en mythische beelden.

Voor Human put Azizaj uit verschillende bronnen: fragmenten uit verschillende verhalen, van nu en door de eeuwen heen. Eén inspiratiebron is de Griekse zeegod Proteus, die heerst over de stroming van het water en de verraderlijke veranderlijkheid van de zee.
Human gaat over medemenselijkheid én het gebrek daaraan. Over deel uitmaken van de mensheid, en tegelijkertijd je weg zoeken als individu. Blenard geeft zijn ideeën graag uit handen. De studenten vertalen en transformeren deze ideeën met hun lichaam, hun leven en hun verbeeldende geest.

Over Blenard Azizaj

Blenard Azizaj is geboren in Albanië. Hij studeerde aan de National State School of Dance in Griekenland, waar hij afstudeerde als danser en choreograaf. Hij heeft gewerkt met verschillende gezelschappen in Europa, zoals Sasha Waltz & Guests in Berlijn, de Akram Khan Company in Londen en Cie Linga in Lausanne.

Credits

Choreografie: Blenard Azizaj
Dansers: Lorenzo Koppenaal, Jaroslaw Kruczek, Fabian Modin, 
Ambra Nova, Annabel Reid, Kim Verbeke, 
Fleur Wijsman, Goda Zukauskaite
Lichtontwerp / Techniek: Markus Schnizer
Geluid: Dave Krooshof
Kostuum: Kostuumatelier Academie voor Theater en Dans
Productieleiding: Dorothea Sinnema
Fotografie: Nellie de Boer